Blocuri Ceramice Cemacon
 • Ȋnfiinţată în 1969 la Zalău, CEMACON S.A. are 50 de ani de experiență în realizarea de materiale de construcții. Compania şi-a concentrat atenţia pe obţinerea unei reţete optime de fabricare a blocurilor ceramice, iar în prezent beneficiază de o linie de producție modernă, automatizată, care permite realizarea unor produse inovatoare, la cele mai înalte standarde mondiale.

  CEMACON promovează conceptul de «construcţii verzi», inclusiv prin dezvoltarea singurului bloc ceramic din România care nu necesită termoizolare suplimentară, EVOCERAMIC 44 LM.

   

  Istoric

  Povestea CEMACON a început în anul 1969, în orașul Zalău din județul Sălaj. Producătorul de blocuri ceramice a câștigat notorietate în regiune în cele peste patru decenii de existență.
  Compania a „renăscut”  în urmă cu patru ani, când CEMACON a câștigat recunoșterea cuvenită la nivel național.

  Odată cu schimbarea totală a managementului, în 2010, CEMACON și-a extins rețeaua de distribuție, limitată la acea vreme la 10 distribuitori în trei județe din nord-vestul României, la 255 puncte de vanzare la nivel national in 2019.

  În urmă cu patru ani, producția de cărămidă a fost preluată complet de linia de fabricație din Recea, județul Sălaj. Aici a fost inaugurată o nouă fabrică, susținută de cea mai modernă linie de fabricație din sud-estul Europei. Birourile companiei au fost mutate la Cluj-Napoca, un oraș activ și conectat la tot mediul de business românesc și străin. Fabrica din Zalău a fost pusă în conservare, deși linia din această locație trecuse în anul 2007 printr-un proces de modernizare.

  În anul 2013, CEMACON lansa pe piața materialelor de construcții, caracterizată până atunci de oferte învechite, gama de cărămizi EVOCERAMIC. O gamă inovatoare datorită dimensiunilor și caracteristicilor atipice. Cărămizile EVOCERAMIC sunt mai mari decât alte produse din piață și au o configurație unică, ceea ce permite constructorilor să finalizeze lucrările mai repede și cu costuri mai mici. Gama EVOCERAMIC include EVOCERAMIC 44 LM, singura cărămidă din România care nu mai necesită termoizolație. Beneficiarii economisesc banii cheltuiți altfel pe materialele termoizolante, auxiliare, sau pe manoperă.

  Nu a durat mult până când constructorii sau beneficiarii au remarcat și au apreciat calitățile EVOCERAMIC. În 2014, fabrica din Recea a funcționat la capacitate maxima, suplimentarea liniei de producție fiind următorul pas, în 2015. Cea mai potrivită soluție a fost repornirea liniei din Zalău. Un proces de retehnologizare a fost deja demarat pentru ca utilajele din locație să poată produce cărămizi EVOCERAMIC.
  Povestea de succes CEMACON continuă!


Caramizi pentru zidarii portante Cemacon

Caramizi pentru zidarii de compartimentare Cemacon

Jumatati Cemacon